001.jpg

Hilde Buiting

Keep on smiling!

Opleiding & ervaring

Na het afronden van mijn studie Voeding & Gezondheid in Wageningen houd ik mij sinds 2005 met veel plezier bezig met onderzoek onder patiënten die in het merendeel van de gevallen niet meer te genezen zijn.

Sinds 2009 richt ik mij voornamelijk op de oncologie. Een fascinerend onderzoeksveld waar veel gebeurt! Ik ben onder andere geïnteresseerd in medisch-ethische dilemma’s, besluitvorming en communicatie. Daarnaast word ik geïnspireerd door ontwikkelingen op geneesmiddelengebied. Ik vind het een uitdaging om verschillende perspectieven en onderzoeksmethoden samen te brengen. Op dit moment ben ik verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AVL).

Met veel plezier heb ik samengewerkt met verschillende arts- en patiënten organisaties, meegewerkt aan rapporten en onderwijs, studenten en onderzoekers begeleid en eigen artikelen geschreven.

Sinds 2005 heb ik verschillende trainingen gevolgd op het vlak van (interculturele) communicatie, projectmanagement, (medische) ethiek en (creatief) schrijven. Nadat ik in mijn onderzoek veel in contact kwam met zorgverleners en patiënten, besloot ik mijn hart te volgen en in 2015 alsnog te starten met een 4-jarig traject voor de opleiding tot arts. Een beslissing waar ik nog steeds geen spijt van heb!

Naast studeren volg ik met veel plezier en ben ik lid van onder andere het discussieplatform ‘Artsen en ethische dilemma’s’ van de KNMG. Daarnaast zit ik in de redactie van het Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek (TGE), ben ik projectlid van O2PZ voor verdere vormgeving van palliatieve zorg in de opleiding, en ben ik gastblogger bij Agora.

Op dit moment vervlecht ik mijn studie met onderzoek en zijn we recent gestart met het verzorgen van klinische lessen in verschillende ziekenhuizen in Nederland.